Relatie coaching

‘ Het idee dat een relatie vanzelf moet gaan is niet waar!’

Het idee dat een relatie vanzelf moet gaan is niet waar. Liefde is een vaardigheid die je kan leren waardoor je kwaliteit van leven verbetert.

We onderzoeken of jouw handelen binnen de relatie nog steeds effectief is en als blijkt van niet, hoe het anders kan. Samen inventariseren we jullie behoeftes en verlangens. Kunnen jullie echt naar elkaar luisteren zonder oordeel? Waar kan je zelf  aan werken en waar gaan jullie samen aan werken? 

Hoe kijk jij naar crisis? Loop je er voor weg of zie je het als een kans om samen te groeien? Veel relatieproblemen kunnen echt opgelost worden! Zeker in intieme relaties val je vaak in dezelfde patronen. Jij wilt die doorbreken, maar hoe? De kans is groot dat je steeds slechter over jezelf – en de ander – denkt. De twijfel slaat toe. Opnieuw beginnen, vluchten in een affaire, uitgaan, veel werken of verdoven door drank of drugs, om je maar niet te hoeven voelen. Schuldgevoelens nemen de overhand en je wordt onzeker over de toekomst. Jullie weten dat er iets moet veranderen.

Door samen met mij tijd in jullie relatie te investeren zetten jullie de eerste stap naar verbinding met elkaar om uiteindelijk de relatie te krijgen die jullie willen.

Resultaat

In elke liefdesrelatie kom je jezelf tegen. Door middel van coaching kunnen jullie elkaar beter leren begrijpen. Het creëren van de ideale ‘sprookjesrelatie’ bestaat niet.

Samen met mij gaan jullie onderzoeken wat jullie behoeftes en verlangens zijn. Je zult merken dat wanneer je zelf in beweging komt, de relatie ook verandert. Er ontstaat een andere dynamiek waardoor jullie de relatie krijgen waar jullie beiden zo naar verlangen.

Individuele (relatie) coaching

‘ Wie ben- en wat wil ik’

Sommige momenten in je leven vragen om extra aandacht. Je merkt dat je vastloopt; je kunt gelukkiger zijn, maar je weet niet hoe? Loop je vast terwijl je juist verder wilt komen? Twijfel je veel en zit je vaak in je hoofd? Stel je belangrijke beslissingen uit? Vlucht je in je werk, uitgaan, drank/ drugs of anders? Loop je in je relatie(s) telkens tegen dezelfde dingen aan en weet je niet hoe dit te veranderen?

Deze vragen kunnen je gedachtes beheersen en je gevoel op slot zetten, waardoor je situatie soms uitzichtloos lijkt. Door coaching help ik je om jezelf beter te begrijpen. Zo word jij de baas over jouw gedachtes en ga je het leven leiden waar jij voor kiest.

Soms is gezamenlijk op gesprek gaan niet mogelijk. Je partner wil (nog) niet. Dan kan het fijn zijn om zelf alvast de eerste stap te zetten. Als jezelf inzicht krijgt in jouw aandeel van jullie relatiedynamiek, kan dit de relatie ook al aanzienlijk verbeteren!

Jouw jeugd, opvoeding en ervaringen hebben je gemaakt tot wie je nu bent, maar bepalen vaak ook hoe je in bepaalde situaties reageert. Schiet je in de verdediging, bijt je van je af? Word je boos of val je stil? Of misschien loop je juist wel weg als het spannend wordt. Welke overtuigingen heb jij over jezelf? Zijn ze waar? Helpt of belemmert jouw manier van reageren je? Waar heb je juist behoefte aan?

We onderzoeken of jouw handelen nog steeds effectief is en als blijkt van niet, hoe het anders kan. Door coaching gaan we op verschillende manieren naar jezelf en de situatie  kijken. Je leert jezelf beter kennen en gaat erachter komen wat echt belangrijk voor je is.

RESULTAAT

Door middel van coaching ga jij voelen en weten wat je wil; je wordt zelfverzekerder, zit goed in je vel en voelt welke kant je op wil bewegen. We gaan ervoor zorgen dat jezelf beslissingen gaat nemen, om uiteindelijk het leven te leiden waar je echt voor kiest. Een leven waarin jij je gelukkig(er) voelt is dichterbij dan je denkt.

Dating coaching

‘Daten is leuk!!’

Ja, echt…. hoor ik je denken….?

Ja echt. Daten kan heel leuk en avontuurlijk zijn! Vaak hoor ik dat het daten telkens weer op een teleurstelling uitloopt. Hoe dat komt en hoe je dat in de toekomst kan voorkomen ga je inzien om uiteindelijk de relatie te krijgen die jij voor ogen hebt. En dat is sneller dan je denkt!

EMDR Therapie

Elke relatie kent zijn ups en downs. Dit is volkomen normaal. 

Vaak zie ik in mijn praktijk dat het niet genoeg is om enkel de communicatieproblemen aan te pakken. Ruzies lijken ogenschijnlijk over verschillende dingen te gaan maar bij nader inzien gaat het vaak over hetzelfde. De overtuiging dat je alles alleen moet doen staat je bijvoorbeeld niet toe om er echt op te vertrouwen dat je partner er voor je is. Het gaat om diepgewortelde overtuigingen die in- of vaak zelfs al voor de relatie (in de kindertijd) zijn ontstaan. Ik hoor vaak ‘ we belanden steeds vaker in hetzelfde patroon waar we maar niet uitkomen`…..’, wat tot veel frustratie leidt bij beide partners.

We maken allemaal intense gebeurtenissen in ons leven mee die heftig zijn. Op basis hiervan handelen wij, we beschermen onszelf. Dit beschermingsmechanisme treedt op in relaties die elkaar spiegelen en kan een liefdevolle intieme relatie in de weg staan. 

Onverwerkte gebeurtenissen kunnen tot trauma leiden. Bij trauma’s denken mensen vaak aan zaken als getuige zijn van een moord, of een soldaat die in oorlogsgebied gruwelijke dingen heeft gezien. Maar zelfs kleinere, minder intense gebeurtenissen kunnen tot trauma leiden omdat ze een sterke emotionele lading hebben. Je kunt dan bijvoorbeeld denken aan vreemdgaan wat men niet kan verwerken. Of aan verwijten die een partner in ruzies naar de ander maakt, die de ander zo gekwetst hebben dat het ‘uitpraten’ niet meer lukt. Ook kunnen partners als kind traumatische gebeurtenissen meegemaakt waardoor zij negatieve gedachten hebben aangeleerd.

Verwerken van trauma’s door EMDR

EMDR (Eye Movement Desensitization and Reprocessing) is een psychotherapeutische behandelingsmethode die wordt gebruikt voor de behandeling van trauma en andere emotionele problemen. Het is ontwikkeld door de Amerikaanse psycholoog Francine Shapiro in de jaren 80.

EMDR is een therapeutische methode die erg succesvol is in het behandelen van trauma’s en zorgt ervoor dat het emotioneel verwerken van trauma mogelijk maakt.

EMDR is een op zichzelf staande behandelmethode, maar wordt ook vaak ingebouwd in andere behandelingen zoals relatietherapie. EMDR is een afkorting voor ‘Eye Movement Desensitization and Reprocessing’. ‘Eye movement’ kun je vertalen als ‘oogbewegingen’, ‘desensitization’ als ‘desensibilisatie’ wat zoiets als ‘minder gevoelig maken’ betekent, en ‘reprocessing’ als ‘opnieuw verwerken’. Wat je doet met EMDR is de traumatische gebeurtenis voor de geest halen terwijl je snelle oogbewegingen maakt. Hierdoor verwerk je deze gebeurtenissen en word je er minder gevoelig voor; het brengt dus minder spanning en nare emoties met zich mee.

Je kunt alleen voor EMDR naar mijn praktijk komen, maar we kunnen het naast EFT ook gebruiken als je samen met je partner komt. De resultaten zijn verbluffend. Gevoelens van blokkades worden opgeheven en je kunt weer jezelf zijn zonder angst wat uiteraard zeer positief is voor jullie relatie.

 

Geregistreerd EFT therapeut

Intake binnen 2 weken

i

Geen verwijsbrief nodig

Geregistreerd EFT therapeut
Kennismaking binnen 2 weken
i
Geen verwijsbrief nodig

Contact

Je kan mij bellen op 06 43097200 of Whatsappen