EFT Therapie

‘Door EFT heb ik weer vertrouwen gekregen in mijn relatie’

EFT staat voor Emotionally Focused Therapy. Deze therapievorm is bedacht door Dr. Sue Johnson. Deze vorm van therapie is bewezen effectief en is in staat om 75% van de relaties met problemen te verbeteren. Als jullie mijlenver van elkaar verwijderd lijken is EFT een krachtige methode om de verbinding in jullie relatie terug te brengen. EFT richt zich op onderliggende emoties en behoeftes van jou en je partner.

Hoe helpt EFT relatietherapie jullie? 

Je mist verbinding in jullie relatie. Relatieproblemen zijn tussen jullie in komen te staan. Of je mist het vuur tussen jullie, maar weet eigenlijk niet wat hier de reden voor is. Tijdens EFT relatietherapie werken jullie aan het versterken van jullie relatie en het oplossen van jullie relatieproblemen. 

Met deze methode leer je steeds beter je eigen en elkaars gevoelens en angsten te begrijpen. Hierdoor word je langzaam weer bereikbaar voor elkaar. Een belangrijk onderdeel van EFT Relatietherapie is het onderzoeken en doorbreken van  (negatieve) interactiepatronen. Jullie leren om steun en begrip bij elkaar te vragen en vanuit hier een solide basis te creëren van waaruit jullie samen verder kunnen.

Imago Therapie

‘Ik heb het gevoel dat ik je ken’

Je hoort mensen vaak zeggen over hun partner: “Het lijkt alsof ik je al jaren ken”. Je valt namelijk op iemand die vertrouwd aanvoelt. De basis van imago therapie is dat jij je partner kiest op basis van eigenschappen die je onbewust doen denken aan je ouders.

Vaak zet je met je partner je vertrouwde manier van met elkaar omgaan voort. Dit kan vaak tot misverstanden leiden. Jouw partner is namelijk niet je vader of moeder maar triggert dat gevoel van vroeger wel. Daardoor zie je niet meer wie hij/zij echt is en ontstaan er ruzies, terugtrekgedrag en groei je uit elkaar.

Imago relatietherapie ontleedt het gedrag van jou en je partner en zoomt in op het gedrag wat je vroeger als kind nodig had om je staande te houden. Denk hierbij aan: goed je best doen, pleasen, terugtrekken, niet aangeven wat je moeilijk vindt om de lieve vrede te bewaren, clownesk gedrag vertonen of aanvallen. Dit doe je nu waarschijnlijk ook als het lastig wordt. Is deze manier nog effectief óf kan het ook anders? Daar samen over in gesprek gaan en ontdekken waar bepaald gedrag vandaan komt zorgt voor een andere blik op de situatie waardoor je weer liefdevol met je partner om kan gaan. Ruimte om weer met een nieuwsgierige blik te gaan ontdekken wie de ander eigenlijk ook alweer echt is. Om zo de relatie te krijgen die jij verdient.

Systemische benadering

‘ Plek, ruimte en balans’

De oorsprong van de methodiek systemisch werken ligt onder andere bij Bert Hellinger en Virginia Satir. 

Hellinger ontwikkelde in Europa het systemisch werken in eerste instantie voor het werken met families (familieopstellingen), later deed hij dat ook voor organisaties (organisatieopstellingen). Een familieopstelling is een ruimtelijke weergave van een familiesysteem. Het doel van een opstelling is om symptomen en onbewuste dynamieken inzichtelijk te krijgen.

Iedereen maakt deel uit van een systeem De term systeem duidt op het sociale systeem (de mensen die wij kennen en waar we een band mee hebben) waar mensen deel van uitmaken. Iedereen maakt deel uit van verschillende sociale systemen: thuis, op school of in ons werk hebben we contact met andere mensen. Met sommige mensen hebben we oppervlakkig contact, met anderen onderhouden we een intensieve of intieme relatie. 

In een sociaal systeem beïnvloeden mensen elkaar. Gedachten, gedragingen, gevoelens en verwachtingen ontstaan in wisselwerking met anderen uit onze omgeving. Een systemische benadering helpt zichtbare en onzichtbare dynamieken en de daarbij horende patronen, symptomen en verborgen mechanismen in beeld te krijgen; het onbewuste bewust maken. 

Door het systeem zichtbaar te maken door bijvoorbeeld te werken met opstellingen wordt het systeem zichtbaar. Kern is om te erkennen wat er is zodat je je ertoe kan verhouden en er beweging ontstaat.

Geregistreerd EFT therapeut

Intake binnen 2 weken

i

Geen verwijsbrief nodig

Geregistreerd EFT therapeut
Kennismaking binnen 2 weken
i
Geen verwijsbrief nodig

Contact

Je kan mij bellen op 06 43097200 of Whatsappen