Zes pijlers tot relatiesucces

"Jullie relatie krijgt een andere dynamiek waarin jullie verbinding écht voelbaar is."

Mijn zespijlers tot relatiesucces

Mijn overtuiging is dat elke relatie zal groeien door mijn zes pijlers voor relatiesucces: waardering, prioriteit, weten wat de ander nodig heeft, vertrouwen, geven en ontvangen en seksualiteit en intimiteit. Ik bied professionele begeleiding die jullie helpt om een duurzame en liefdevolle relatie te onderhouden en op te bouwen.

1 - Waardering

Waardering is een van de belangrijkste fundamenten van een sterke en duurzame relatie. Het gaat erom dat je de inspanningen en kwaliteiten van je partner erkent en waardeert. Dit kan op vele manieren, zoals door complimenten te geven, dankbaarheid te tonen en positieve bevestiging te bieden. Door regelmatig waardering te tonen versterk je de emotionele band en zorg je ervoor dat je partner zich geliefd en gezien voelt. Spreek hierbij de liefdestaal van je partner. Geef zoals hij/zij deze graag ontvangt!

 Complimenten: begin de dag met een oprecht compliment over iets wat je waardeert in je partner. Dit kan gaan over hun uiterlijk, een eigenschap die je bewondert, of een taak die gedaan is.

– Verrassingen: laat zien dat je aan je partner denkt door kleine verrassingen te plannen, zoals bijvoorbeeld een favoriete snack meenemen van de winkel of een lief briefje achterlaten.

– Quality time: besteed bewust tijd samen zonder afleidingen. Dit kan een wandeling in het park zijn, een gezamenlijk ontbijt, of een avondje uit.

– (Ont)zorgen: neem ook eens een kopje koffie of thee mee als je voor jezelf wat inschenkt. Zie je dat je partner moe thuis komt? Neem de boel dan eens ongevraagd over. 

Anoek Leppink EFT relatietherapeut Liefdeszaak Haarlem

2 - Prioriteit

Prioriteit betekent dat jij je partner en jullie relatie bovenaan je lijst van belangrijke zaken zet. Het is essentieel om tijd en energie te investeren in je relatie om te voorkomen dat deze ondergesneeuwd raakt door de drukte van het dagelijks leven. Dit betekent niet dat je alle andere verantwoordelijkheden moet negeren, maar wel dat je bewuste keuzes maakt om je partner de aandacht en zorg te geven die zij of hij verdient.

Het actief prioriteren van je relatie helpt bij het creëren van een gevoel van veiligheid en stabiliteit. Het laat je partner zien dat je de relatie waardeert en bereid bent om moeite te doen om deze te onderhouden en te versterken. Samen werken aan gezamenlijke doelen en regelmatig quality time doorbrengen zijn cruciale elementen van deze pijler.

Gezamenlijke planning: Maak een gezamenlijke planning waarin jullie belangrijke taken en activiteiten afstemmen. Dit helpt om elkaar beter te ondersteunen en samen te werken aan gezamenlijke doelen.


Check-ins: Plan regelmatig momenten waarop jullie samen zitten om te bespreken hoe het gaat met de relatie. Dit kunnen wekelijkse of maandelijkse check-ins zijn waarbij jullie openlijk bespreken wat goed gaat en wat verbetering kan gebruiken. Minimaal 1,5 uur per week praten met elkaar is heel belangrijk. 

Gezamenlijke doelen stellen: Stel gezamenlijke doelen voor de korte en lange termijn, zoals het plannen van een vakantie, het sparen voor een huis, of het werken aan persoonlijke groei. Dit creëert een gevoel van gezamenlijke missie en verbondenheid.

Anoek Leppink EFT relatietherapeut liefdeszaak haarlem

3 - Weet wat de ander nodig heeft

Weet wat de ander nodig heeft draait om het diepgaand begrijpen en communiceren van elkaars behoeften binnen de relatie. Dit vereist zowel zelfbewustzijn als empathie. Zelfbewustzijn helpt je om je eigen behoeften en verwachtingen helder te krijgen, terwijl empathie je in staat stelt om je in te leven in de gevoelens en behoeften van je partner. Open en eerlijke communicatie is de sleutel tot het vervullen van elkaars behoeften. Het gaat erom dat je actief luistert, vragen stelt, en bereid bent om aanpassingen te maken om aan de verwachtingen van je partner te voldoen. Het continu nieuwsgierig blijven naar elkaar en het aanpassen aan veranderende behoeften is essentieel voor een gezonde en bevredigende relatie.

– Actief luisteren: wanneer je partner iets deelt, luister dan actief zonder te onderbreken. Toon interesse door vragen te stellen en bevestigend te knikken. Dit laat zien dat je echt betrokken bent en waarde hecht aan wat je partner zegt.

– Regelmatig vragen stellen: stel regelmatig vragen over de gevoelens en behoeften van je partner. Vragen zoals “Hoe voel je je vandaag?” of “Is er iets waar ik je mee kan helpen?” kunnen een groot verschil maken.

– Open communiceren over je eigen behoeften: wees open en eerlijk over je eigen gevoelens en behoeften. Dit helpt je partner om jou beter te begrijpen en passende steun te bieden.

– Gebruik van liefdestaal: ontdek de liefdestaal van je partner zoals genoemd onder pijler ‘Waardering’, zoals complimenten, quality time, verrassingen, (ont)zorgen) en intimiteit. Probeer deze regelmatig te spreken. 

Anoek Leppink EFT relatie therapeut liefdeszaak haarlem

4 - Vertrouwen

Vertrouwen is de basis van elke gezonde relatie. Het gaat om het opbouwen van een gevoel van veiligheid en zekerheid waarbij beide partners weten dat ze op elkaar kunnen rekenen. Vertrouwen ontstaat door consistentie, openheid en eerlijkheid. Wanneer je doet wat je zegt en zegt wat je doet, creëer je een betrouwbare en voorspelbare omgeving voor je partner. Vertrouwen betekent ook het vermogen om kwetsbaar te zijn en jezelf open te stellen zonder angst voor oordeel en afwijzing. Het geeft beide partners de vrijheid om zichzelf te zijn en zorgt voor een stabiele basis waarop de relatie kan groeien. Het herstellen van vertrouwen na een schending vereist tijd, geduld en toewijding om opnieuw een veilige en stabiele basis te creëren.

– Consistente acties: houd je aan je afspraken en beloftes. Als je zegt dat je iets gaat doen, zorg er dan voor dat je het ook doet. Dit kan gaan om kleine dingen, zoals op tijd thuis zijn, of grotere beloften, zoals het ondersteunen van je partner bij belangrijke beslissingen.

– Open en eerlijke communicatie: wees altijd eerlijk tegen je partner, zelfs als de waarheid moeilijk is. Open communicatie over gevoelens, gedachten en acties helpt om een transparante en vertrouwde relatie op te bouwen.

– Betrouwbaarheid tonen: Wees er voor je partner in tijden van nood. Toon je steun en laat zien dat je een betrouwbare bron van comfort en stabiliteit bent.

Anoek Leppink EFT relatie therapeut liefdeszaak haarlem

5 - Geven en ontvangen

Geven en ontvangen verwijst naar de balans tussen mannelijke en vrouwelijke energie binnen een relatie, en hoe deze dynamiek beide partners kan ondersteunen en verrijken op emotioneel, mentaal, en spiritueel niveau. Deze pijler draait om het creëren van een evenwichtige uitwisseling waarbij beide partners zich gezien, gewaardeerd en gelijkwaardig voelen. Het is belangrijk om zowel te kunnen geven als te kunnen ontvangen in een relatie. Geven kan vele vormen aannemen, zoals emotionele steun, praktische hulp, of liefdevolle gebaren. Ontvangen houdt in dat je openstaat voor de steun en liefde van je partner, en dit oprecht waardeert. Een gezonde balans tussen geven en ontvangen zorgt voor een dynamiek waarin beide partners kunnen floreren en de relatie zich kan verdiepen.

– Liefdevolle gebaren: maak regelmatig kleine gebaren van liefde en zorg, zoals een onverwachte kus, een attent berichtje, of een kopje thee brengen. Deze kleine daden kunnen een grote impact hebben op de relatie.

– Emotionele steun bieden: wees er voor je partner in moeilijke tijden door te luisteren en troost te bieden. Laat zien dat je hun emoties serieus neemt en bereid bent om er echt te zijn ter ondersteuning.

– Hulp accepteren: sta open voor de hulp en steun die je partner aanbiedt. Laat zien dat je zijn/haar inspanningen waardeert door dankbaar te zijn en te erkennen wat ze voor je doen. Je hoeft niet alles zelf te doen als je jezelf toestaat om te ontvangen en soms ook gewoon vraagt wat je nodig hebt!

Anoek Leppink EFT relatie therapeut liefdeszaak haarlem

6 - Seksualiteit en intimiteit

Intimiteit en seksualiteit vormen de kern van een diepe en bevredigende relatie. Intimiteit gaat verder dan alleen fysieke nabijheid; het omvat ook emotionele verbondenheid, vertrouwen en begrip. Het is de basis waarop partners zich veilig en geliefd voelen bij elkaar. Seksualiteit is een belangrijk onderdeel van deze intieme band en kan de relatie verder verdiepen door fysieke verbinding en wederzijdse bevrediging.

Emotionele intimiteit ontstaat door open en eerlijke communicatie, het delen van gevoelens, en het tonen van kwetsbaarheid. Fysieke intimiteit, waaronder seksualiteit, versterkt deze emotionele band door het creëren van een gevoel van verbondenheid en nabijheid. Het is cruciaal om voortdurend te investeren in zowel emotionele als fysieke intimiteit om de relatie gezond en betekenisvol te houden.

– Romantische gebaren: kleine romantische gebaren, zoals een kus op het voorhoofd, hand in hand lopen, of een lief berichtje achterlaten, kunnen de fysieke en emotionele band versterken.

– Verwenmomenten: plan momenten van fysieke intimiteit, zoals massages of knuffelsessies, die de fysieke verbinding en nabijheid bevorderen.

– Open communicatie over seksualiteit: bespreek openlijk jullie wensen, grenzen en behoeften op seksueel gebied. Dit zorgt ervoor dat beide partners zich begrepen en gerespecteerd voelen, wat de seksuele relatie ten goede komen.

– Quality time zonder afleiding: zorg ervoor dat jullie regelmatig tijd samen doorbrengen zonder afleidingen zoals telefoons of televisie. Dit zorgt ervoor dat jullie je echt op elkaar kunnen focussen.

Anoek Leppink EFT relatie therapeut liefdeszaak haarlem

Meer weten?

Stuur mij nu een Whatsapp en ik reageer binnen een paar uur op je bericht.