Eerste hulp bij ontrouw

Kaat Bollen, Lore Eerling

Samenvatting

“Eerste hulp bij ontrouw” door Kaat Bollen en Lore Eerlings is een praktisch en empathisch gidsboek voor koppels die geconfronteerd worden met ontrouw. Het biedt een helder en gestructureerd stappenplan om samen de moeilijke weg van herstel te bewandelen. Het boek is opgebouwd rond vier cruciale fasen: de ‘bom’ (de ontdekking van het verraad), het ‘verhaal’ (het bespreken van wat er is gebeurd), de ‘schade’ (het erkennen van de pijn en gevolgen), en de ‘keuze’ (het beslissen of en hoe verder te gaan). Door deze fasen krijgen beide partners de ruimte om hun emoties en gedachten te delen, zonder meteen te oordelen of beslissingen te forceren.

De auteurs, beiden experts in relatie- en seksuele therapie, combineren hun ervaring in de praktijk met herkenbare voorbeelden en opdrachten die de lezer actief betrekken bij het proces. Het boek vermijdt het toewijzen van schuld, wat helpt om de dialoog open en constructief te houden. Dit maakt het een waardevol hulpmiddel voor iedereen die zijn relatie na ontrouw een nieuwe kans wil geven, en biedt handvatten om samen sterker uit deze crisis te komen.

Met een nuchtere, maar warme toon en een focus op menselijke verbinding, ondersteunt dit boek koppels bij het herstellen van vertrouwen en het herdefiniëren van hun relatie. “Eerste hulp bij ontrouw” is pittig, maar ook zeer behulpzaam voor iedereen die door de complexe emoties en situaties van ontrouw navigeert.

Eerste hulp bij ontrouw Kaat Bollen Lore Eerling Liefdeszaak Anoek Leppink EFT relatietherapeut Haarlem

“Vergeving is geen zwakte; het is de kracht om voorbij de pijn te kijken en samen te groeien.”

Mijn review

Als relatietherapeut ben ik diep onder de indruk van “Eerste hulp bij ontrouw”. Dit boek biedt precies wat koppels in crisistijd nodig hebben: een gestructureerde aanpak, praktische handvatten, en vooral een warme, niet-oordelende benadering. Kaat Bollen en Lore Eerlings hebben een boek geschreven dat niet alleen inzicht geeft in de complexiteit van ontrouw, maar ook ruimte biedt voor echte heling. De vier stappen die ze beschrijven zijn bijzonder goed doordacht en vormen een waardevol kompas voor koppels die samen willen werken aan hun relatie, zelfs na een zware vertrouwensbreuk.

Wat ik vooral waardeer is dat het boek de nadruk legt op wederzijds begrip en dialoog, zonder de neiging om te simplificeren of met de vinger te wijzen. De opdrachten zijn nuttig, hoewel sommige paren ze misschien als intens kunnen ervaren. Toch zijn ze essentieel voor een diepgaand herstel. De voorbeelden uit de praktijk maken het boek ook erg herkenbaar en toegankelijk, wat het lezen ervan des te makkelijker maakt.

Eerste hulp bij ontrouw Kaat Bollen Lore Eerling Liefdeszaak Anoek Leppink EFT relatietherapeut Haarlem

Al met al is “Eerste hulp bij ontrouw” een onmisbare gids voor iedereen die met ontrouw te maken heeft, of je nu in een crisis zit of preventief wilt werken aan de kracht van je relatie. Dit boek is niet alleen een aanrader, maar een absolute must-read voor koppels die bereid zijn de uitdaging aan te gaan en samen te groeien.

Taal: NLBindwijze: PaperbackUitgave: 25 oktober 2022Pagina’s: 232