Wij Samen

EFT-werkboek voor stellen

Monica Kallos-Lilly, Jennifer Fitzgerald

Samenvatting

“Wij samen – EFT-werkboek voor stellen” is een waardevol hulpmiddel voor stellen die hun emotionele band willen versterken of relatieproblemen willen overwinnen. Het werkboek is gebaseerd op Emotionally Focused Therapy (EFT) en biedt een gestructureerde aanpak die koppels helpt om hun relatie door een hechtingslens te bekijken. Het boek begeleidt stellen stap voor stap in het creëren van een veilige en stabiele relatie. Het bevat 33 reflectieoefeningen en gesprekskaders die partners aanmoedigen om dieper in te gaan op hun gevoelens en deze beter te communiceren. Door middel van casevoorbeelden en illustraties worden koppels geïnspireerd en ondersteund tijdens hun reis naar een hechtere band.

Dit werkboek is bijzonder nuttig voor stellen die al in therapie zijn, omdat het de effectiviteit van de therapiesessies verlengt door gestructureerde oefeningen tussen de sessies door te bieden. De lezers worden aangemoedigd om te lezen, reflecteren en te bespreken, wat hen helpt om de voortgang die ze tijdens therapie maken, thuis te behouden en zelfs te versterken. Ook voor therapeuten die in EFT getraind zijn, biedt dit werkboek een duidelijke leidraad om belangrijke veranderingselementen te benadrukken en de behandeling te focussen.

Met de diepgaande uitleg en reflectieve oefeningen helpt dit werkboek stellen om negatieve communicatiepatronen te doorbreken en een sterkere vertrouwensband op te bouwen. Het bevordert niet alleen herstel van oude wonden, maar ook de algehele verbetering van de relatie door een beter begrip en compassie voor elkaar.

Wij samen EFT werkboek voor stellen Monica Kallos-Lilly Jennifer Fitzgerald Liefdeszaak Anoek Leppink EFT relatietherapeut Haarlem

“De oefeningen in dit werkboek zijn zo gestructureerd dat ze elke partner ondersteunen in het uiten van hun diepere emoties, waardoor koppels voorzichtig door het EFT-model worden geleid.”

Mijn review

Als relatietherapeut ben ik enorm onder de indruk van “Wij samen – EFT-werkboek voor stellen”. Het biedt koppels een waardevol handvat om hun relatie op een dieper niveau te onderzoeken en te versterken. Wat dit werkboek bijzonder maakt, is de sterke nadruk op het begrijpen van elkaars emoties en het opbouwen van een veilige hechting, iets wat centraal staat in Emotionally Focused Therapy. Veel lezers melden dat ze door dit werkboek in staat zijn om beter te luisteren naar hun partner en meer compassie voor elkaar te ontwikkelen, wat vaak leidt tot een nauwere band.

Hoewel sommige oefeningen uitdagend kunnen zijn, is dit juist een kracht van het werkboek. Het daagt koppels uit om hun relatieproblemen niet te vermijden, maar ze samen aan te pakken. Voor stellen die bereid zijn om het werk te doen, biedt dit boek krachtige tools om hun relatie naar een hoger niveau te tillen. Een klein punt van kritiek zou kunnen zijn dat het werkboek enige voorkennis van EFT vereist om volledig effectief te zijn, maar met de juiste begeleiding kan het absoluut transformeren.

Wij samen EFT werkboek voor stellen Monica Kallos-Lilly Jennifer Fitzgerald Liefdeszaak Anoek Leppink EFT relatietherapeut Haarlem

Voor iedereen die op zoek is naar een praktische en diepgaande manier om hun relatie te verbeteren, is dit werkboek een echte aanrader. Het helpt niet alleen bij het oplossen van problemen, maar ook bij het opbouwen van een blijvende en bevredigende relatie.

Taal: NLBindwijze: SoftcoverUitgave: 14 augustus 2014Pagina’s: 190