De Fontein

Grip op je leven door inzicht in je familiesysteem

Els van Steijn

Samenvatting

In “De Fontein, Vind Je Plek” neemt Els van Steijn je mee op een fascinerende reis door de wereld van familiesystemen en hoe deze ons dagelijks leven beïnvloeden. Aan de hand van de metafoor van de fontein legt ze uit dat iedereen zijn eigen, unieke plek in het familiesysteem heeft, en dat het essentieel is om deze plek in te nemen voor een harmonieus leven. Veel problemen in relaties, werk, en persoonlijke ontwikkeling ontstaan volgens Van Steijn doordat mensen onbewust niet op de juiste plek in deze fontein staan. Het boek biedt concrete handvatten om je bewust te worden van je positie en die van anderen in de fontein, en hoe je deze kunt aanpassen om meer rust en balans te vinden in je leven.

Het concept van de fontein maakt complexe systemische wetmatigheden eenvoudig en begrijpelijk voor iedereen. Van Steijn bespreekt de invloed van familiedynamieken op verschillende aspecten van het leven, zoals relaties, werk en persoonlijke groei. Ze benadrukt dat veel patronen die we in ons huidige leven ervaren, hun oorsprong vinden in ons familiesysteem. Door je bewust te worden van deze patronen en je eigen plek in de fontein in te nemen, kun je de negatieve impact ervan doorbreken en je leven in harmonie leiden.

Els van Steijn combineert theorie met praktische oefeningen en voorbeelden, waardoor je niet alleen inzicht krijgt in je eigen leven, maar ook daadwerkelijk aan de slag kunt om veranderingen door te voeren. Dit boek is een waardevol instrument voor iedereen die op zoek is naar meer zelfinzicht en een diepere verbinding met zichzelf en anderen.

 

De Fontein Els van Steijn Liefdeszaak Anoek Leppink EFT relatietherapeut Haarlem
"Sta in je eigen bak van de fontein, en laat de rest op zijn plek vallen."

Mijn review

De Fontein Els van Steijn Liefdeszaak Anoek Leppink EFT relatietherapeut Haarlem

“Als relatietherapeut ben ik onder de indruk van de manier waarop Els van Steijn de complexe materie van familiesystemen toegankelijk maakt in “”De Fontein, Vind Je Plek””. Het boek biedt niet alleen inzichten, maar ook praktische handvatten om aan de slag te gaan met persoonlijke ontwikkeling. De metafoor van de fontein is krachtig en treffend, en helpt je om inzicht te krijgen in je eigen gedragspatronen en die van anderen. Veel lezers zullen herkenning vinden in de situaties die Van Steijn beschrijft, en het boek biedt duidelijke stappen om je eigen plek in te nemen en meer rust en balans in je leven te vinden.

Hoewel het boek rijk is aan inzichten, kan de herhalende aard van sommige concepten voor sommige lezers wat overweldigend zijn. Bovendien hadden meer visuele hulpmiddelen, zoals schema’s of illustraties, kunnen helpen om de theorie nog toegankelijker te maken. 

Desondanks is dit een boek dat iedereen zou moeten lezen die op zoek is naar diepere zelfkennis en betere relaties, zowel in hun privéleven als op het werk.

Over de auteur

Els van Steijn De Fontein

Els van Steijn (geboren in 1969) is een Nederlandse trainer, coach, en auteur, bekend van haar boeken in de *De Fontein* serie. Ze studeerde af aan de Hogere Hotelschool in Den Haag, waar ze de basis leerde van management, gastvrijheid en doelgericht werken. In haar carrière heeft ze zich verder ontwikkeld in management, veranderingstrajecten en teamcoaching. Sinds 2002 werkt ze als teamtrainer, coach en systemisch opsteller, waarbij ze mensen helpt hun plek in hun familiesysteem te vinden en persoonlijke groei te bevorderen.

In 2008 richtte Els haar eigen coachpraktijk op, waar ze honderden cliënten heeft begeleid in hun professionele en persoonlijke ontwikkeling. Haar boeken, zoals *De Fontein, vind je plek*, hebben vele mensen geholpen om inzicht te krijgen in familiepatronen en persoonlijke keuzes. Naast haar werk houdt ze van sporten, reizen, lezen, en tijd doorbrengen met vrienden en familie.

Taal: NL
Uitgave: Hardcover, e-book
Uitgave: 5 november 2016
Pagina’s: 316