Krijg de Liefde die je wilt

Een gids voor het verbeteren van je relatie

Harville Hendrix, Helen LaKelly Hunt

Samenvatting

Krijg de liefde die je wilt van Harville Hendrix en Helen LaKelly Hunt is een baanbrekend boek dat inzicht geeft in de dynamiek van liefdesrelaties. Het boek biedt praktische strategieën om je relatie te verbeteren door te begrijpen waarom je bepaalde partners kiest en hoe je de conflicten die onvermijdelijk ontstaan, kunt omzetten in diepere verbindingen. Hendrix en Hunt, beide psychologen met jarenlange ervaring, hebben de Imago-relatietherapie ontwikkeld, die wereldwijd wordt toegepast. Deze methode helpt partners om elkaars behoeften beter te begrijpen en biedt tools om communicatie te verbeteren en meer romantiek en passie in de relatie terug te brengen.

Het boek behandelt cruciale onderwerpen zoals de invloed van je jeugd op je huidige relatie, de redenen achter terugkerende conflicten en hoe je deze kunt aanpakken om een hechtere band te creëren. Door bewust te worden van de onbewuste patronen die vaak tot problemen leiden, kun je actief werken aan een gezondere en meer vervullende relatie. Het stappenplan en de dialogen in het boek zijn praktisch en direct toepasbaar, wat het ideaal maakt voor zowel stellen die hun relatie willen verdiepen als voor diegenen die worstelen met hun huidige relatie.

Krijg de liefde die je wilt is meer dan alleen een boek; het is een gids naar een liefdevolle, duurzame relatie. Het biedt een unieke combinatie van psychologische inzichten, praktische oefeningen en diepgaande wijsheid, die samen zorgen voor een transformatie in hoe je naar jezelf en je partner kijkt. Dit boek is een must-read voor iedereen die zijn relatie wil versterken en de liefde wil krijgen die hij of zij verdient.

Krijg de Liefde die je wilt Harville Hendrix, Helen LaKelly Hunt Liefdeszaak Anoek Leppink EFT relatietherapeut Haarlem
"De sleutel tot een liefdevolle relatie is niet het vermijden van conflicten, maar het omarmen ervan als een kans om samen te groeien."

Mijn review

Krijg de Liefde die je wilt Harville Hendrix, Helen LaKelly Hunt Liefdeszaak Anoek Leppink EFT relatietherapeut Haarlem

Als relatietherapeut ben ik altijd op zoek naar boeken die niet alleen inzicht bieden, maar ook praktische tools aanreiken om relaties te verbeteren. Krijg de liefde die je wilt is een van die zeldzame werken die beide doet. Wat dit boek bijzonder maakt, is de combinatie van wetenschappelijke inzichten en diepgaande persoonlijke ervaring van de auteurs. Het biedt een helder en toegankelijk stappenplan om je relatie naar een hoger niveau te tillen, of je nu in een dip zit of gewoon wilt voorkomen dat je relatie vastloopt.

De kracht van dit boek ligt in de manier waarop het je helpt te begrijpen waarom je partner je soms zo kan frustreren, en hoe je die frustraties kunt omzetten in een dieper begrip en meer compassie. De technieken die worden aangereikt, kunnen aanvankelijk wat geforceerd aanvoelen, zoals een van de reviewers ook opmerkte, maar als je ze toepast, merk je snel het effect. Vooral de focus op het helen van oude wonden uit de kindertijd is een eye-opener die vaak over het hoofd wordt gezien in andere relatieboeken.

Hoewel het boek veel lof verdient, is er een kleine kanttekening: sommige lezers kunnen de religieuze achtergrond van de auteurs als storend ervaren, hoewel dit slechts minimaal in het boek naar voren komt. Toch is het overwegend een wetenschappelijk onderbouwd werk dat zijn sporen ruimschoots heeft verdiend. Dit boek zou in de kast moeten staan van iedereen die serieus werk wil maken van zijn of haar relatie.

Over de auteurs

Harville Hendrix, Helen LaKelly Hunt​

Harville Hendrix, Ph.D., en Helen LaKelly Hunt, Ph.D., zijn internationaal gerespecteerde relatietherapeuten, sprekers en bestsellerauteurs. Ze zijn vooral bekend van hun boek *Getting the Love You Want*, dat meer dan 4 miljoen exemplaren heeft verkocht.

Samen ontwikkelden ze de Imago Relatietherapie, gericht op het bevorderen van gezonde relaties en gelijkheid.

Harville en Helen hebben meer dan 30 jaar huwelijkservaring en co-creëerden Safe Conversations, een methode om veilige communicatie zonder kritiek en oordeel te bevorderen.

Hun missie is het wereldwijd versterken van relaties en het bevorderen van universele gelijkheid.

Taal: NL
Uitgave: Paperback
Uitgave: 29 mei 2019
Pagina’s: 284