Mannen komen van Mars, vrouwen van Venus

Mannen zijn anders, vrouwen ook

John Gray

Samenvatting

“Mannen komen van Mars, vrouwen komen van Venus” van John Gray is een klassieker op het gebied van relaties en communicatie. Dit boek heeft wereldwijd miljoenen mensen geholpen om de verschillen tussen mannen en vrouwen beter te begrijpen. Gray gebruikt de metafoor dat mannen en vrouwen van verschillende planeten komen om uit te leggen waarom ze op totaal andere manieren denken, voelen, communiceren en liefhebben. Het boek biedt inzicht in hoe deze verschillen vaak tot misverstanden kunnen leiden, maar ook hoe ze juist een bron van kracht kunnen zijn in relaties.

Gray beschrijft praktische en eenvoudige technieken om de communicatie en het begrip tussen mannen en vrouwen te verbeteren. Door deze technieken toe te passen, kunnen koppels leren om met meer empathie en respect naar elkaar te luisteren en te reageren. Het resultaat is niet alleen een betere communicatie, maar ook een dieper begrip en waardering voor elkaars unieke eigenschappen.

Dit boek is een must-read voor iedereen die zijn of haar relatie wil versterken, of het nu gaat om partners, vrienden of collega’s. De inzichten die Gray biedt, zorgen voor vele herkenbare momenten en kunnen helpen om frustraties en conflicten om te zetten in begrip en samenwerking.

Mannen komen van Mars, vrouwen van Venus John Cray Liefdeszaak Anoek Leppink EFT relatietherapeut Haarlem
“Het grootste obstakel voor communicatie is de illusie dat het heeft plaatsgevonden.“

Mijn review

Mannen komen van Mars, vrouwen van Venus John Gray Anoek Leppink Liefdeszaak EFT relatietherapeut Haarlem

Als relatietherapeut ben ik onder de indruk van de eenvoud en toepasbaarheid van de inzichten in “Mannen komen van Mars, vrouwen komen van Venus”. Het boek biedt een helder kader om de soms verwarrende verschillen tussen mannen en vrouwen te begrijpen. Veel van mijn cliënten herkennen zich in de situaties die Gray beschrijft, en vinden de tips en technieken zeer bruikbaar in hun dagelijkse leven. Vooral de focus op het verbeteren van communicatie en begrip is een waardevolle bijdrage aan elke relatie.

Er zijn echter ook enkele punten van kritiek. Sommigen vinden het boek te simplistisch of zelfs verouderd in zijn benadering van genderrollen. Echter, ondanks dat dit een klassieker is, zijn de inzichten zijn nog steeds tijdloos en kunnen, mits met enige flexibiliteit toegepast, nog steeds veel waarde bieden.

Het is belangrijk om de adviezen aan te passen aan de moderne context en niet elk onderscheid tussen mannen en vrouwen letterlijk te nemen. Desondanks blijft het boek een uitstekende basis om communicatieproblemen te herkennen en aan te pakken.

Over de auteur

John Gray men are from mars, women are from venus

John Gray is een Amerikaanse relatietherapeut, spreker en auteur, vooral bekend van zijn bestseller *Men Are from Mars, Women Are from Venus*, die in meer dan 40 talen is vertaald en wereldwijd miljoenen exemplaren heeft verkocht.

Gray begon zijn carrière als persoonlijke assistent van Maharishi Mahesh Yogi en richtte zich daarna op relatieadvies en het schrijven van zelfhulpboeken.

Zijn werken richten zich op de verschillen tussen mannen en vrouwen in relaties. Hij heeft ook meerdere therapiecentra opgezet en is een veelgevraagd spreker over relatieonderwerpen.

Taal: NL
Uitgave: Paperback
Uitgave: 11 juli 1998
Pagina’s: 174